Vepřové žebírko mikulovské (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko mikulovské (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 444 |
Ingredience
35 g | Česnek |
35 g | Feferony sterilované |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g | Okurky nakládané |
250 ml | Olej rostlinný |
20 g | Sůl |
100 g | Vejce slepičí |
1300 g | Vepřová pečeně |
120 g | Vepřový bok uzený |
120 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 141,5mg |
Draslík | 455,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 498,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony sterilované, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Vepřové žebírko mikulovské (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme jednotlivé porce. |
2 | Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a feferonkou. |
3 | Na každé žebírko položíme plátek uvařeného uzeného bůčku, plátek okurky a 1/4 uvařeného vejce. |
4 | Žebírko zavineme ke kosti, upevníme párátky a obalíme ve vinném těstíčku připraveném z vajec, prosáté hladké mouky a bílého vína. |
5 | V horkém oleji smažíme žebírka po obou stranách dozlatova. |