Žampionový toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionový toast
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4440 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Veka tuková |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 54,8mg |
Draslík | 173,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionový toast postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a dáme ji zpěnit na máslo. Přidáme žampiony a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme petrželovou nať a vmícháme polovinu nastrouhaného sýru. |
3 | Plátky veky opečeme na oleji, na ně navršíme žampionovou směs, posypeme zbylým sýrem a rychle zapečeme. |