Hustý rajčatový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustý rajčatový dip
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44400 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 390,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hustý rajčatový dip postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další minutu. Poté přidáme postupně vodu, nakrájená rajčata, nakrájené okurky a zbylé ingredience. |
2 | Studenou omáčku můžeme ve vzduchotěsné nádobě skladovat až 5 týdnů. |