Bruschetta s rajčatovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bruschetta s rajčatovým dipem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44401 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Hustý rajčatový dip [44400] | |
---|---|
1 ks | Bageta |
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 ks | Okurky nakládané |
200 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
40 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 37,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 67,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bobkový list, Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bruschetta s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Do oleje naložíme nadrcený česnek a necháme 30 minut odstát. Mezitím nakrájíme pečivo na plátky. Ty pak potřeme z obou stran česnekovým olejem. |
2 | Poté připravíme dip. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další minutu. Poté přidáme nakrájená rajčata, kečup, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájené okurky a zbylé koření. |
3 | Studenou omáčku můžeme ve vzduchotěsné nádobě skladovat až 5 týdnů. |
4 | Pak už jen stačí na grilu opéct pečivo z obou stran. Opečené tousty uč jen potřeme opět česnekovým olejem, pomažeme dipem a podáváme. |