Recept

Bruschetta s rajčatovým dipem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 44401
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Hustý rajčatový dip [44400]
1 ks Bageta
1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kečup
1 ks Okurky nakládané
200 ml Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata
1 špetka Sůl
40 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 109 kcal
Kilojoule 457kJ
2% Sacharidy 7 g
11% Tuky 9 g
13% Sodík 256 mg
3% Bílkoviny 1 g

Bruschetta s rajčatovým dipem postup přípravy receptu:

1

Do oleje naložíme nadrcený česnek a necháme 30 minut odstát. Mezitím nakrájíme pečivo na plátky. Ty pak potřeme z obou stran česnekovým olejem.

2

Poté připravíme dip. Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další minutu. Poté přidáme nakrájená rajčata, kečup, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájené okurky a zbylé koření.

3

Studenou omáčku můžeme ve vzduchotěsné nádobě skladovat až 5 týdnů.

4

Pak už jen stačí na grilu opéct pečivo z obou stran. Opečené tousty uč jen potřeme opět česnekovým olejem, pomažeme dipem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept