Satay - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Satay
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44407 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
100 ml | Arašídová pomazánka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 431,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Med včelí, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Satay postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni osmahneme cibulku a přidáme všechny ingredience kromě česneku a medu. Po cca 5 minutách přidáme nadrcený česnek s medem a vaříme dále na mírném ohni cca 10 minut. Vychladlou omáčku můžeme zakonzervovat na týden ve vzduchotěsné nádobě. |