Karamelizovaná cibule na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizovaná cibule na víně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44408 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
20 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 247,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr třtinový, Med včelí, Ocet vinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizovaná cibule na víně postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Poté přidáme všechny zbylé ingredience s tím, že jako první přidáváme víno a med. Vaříme další tři minuty. Studenou směs můžeme využít jako výbornou marinádu na maso pro gril. Můžeme konzervovat ve vzduchotěsné nádobě cca týden. |