Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44410 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
300 g | Cuketa |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
200 g | Losos uzený |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
70 ml | řepkový olej |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 156,2mg |
Draslík | 986,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 417,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cuketa, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pepř citronový, řepkový olej, Rukola, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s cuketou zapečené s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Hrubě nastrouhané syrové brambory a cukety dáme do cedníku, pořádně vymačkáme vodu, nenecháme dlouho stát, aby nezčernaly. |
2 | Nastrouhanou bramborovo-cuketovou směs pak v misce smícháme s rozšlehanými vejci, hladkou moukou, čerstvým nasekaným koprem, solí a pepřem. |
3 | Na pánvi rozpálíme 1 lžičku oleje, dáme na něj asi 60 g směsi, uděláme z ní placičku a na středním ohni pečeme z obou stran 2-3 minuty dozlatova. Upečenou placičku udržujeme v teple a postup opakujeme se zbytkem těsta a oleje. |
4 | Upečenou placičku potíráme směsí smetanového sýru s citronovým pepřem, přidáme hrstičku rukoly, kousek uzeného lososa a trochu kaparů. Vrstvy můžeme opakovat nebo udělat novou placičku. |
Poznámka
Rösti (z německého „rösten“, opékat) – je tradiční švýcarský pokrm připravovaný z hrubě nastrouhaných brambor buď vařených, nebo syrových, které se zapékají nebo smaží. Podává se jako hlavní jídlo nebo příloha.