Čínská omáčka k masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská omáčka k masu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44413 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Med včelí |
50 ml | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,9mg |
Vláknina | 580,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej sezamový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Povidla švestková, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čínská omáčka k masu postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni osmahneme nadrcený česnek a postupně přidáme povidla, vodu, protlak a zbylé suroviny. Mícháme cca 10 mínut, dokud se nám omáčka nespojí. Následně můžeme omáčkou zalévat maso. Ve vzduchotěsné nádobě nám může vydržet cca 4 týdny. |