Sýrové fondue na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové fondue na víně
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44416 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 ks | Bageta |
100 ml | Omáčka bešamelová |
300 g | Sýr Čedar |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 90,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Sýr Čedar, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka bešamelová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové fondue na víně postup přípravy receptu:
1 | Na grilu rozehřejeme zapékací mísu a nalijeme do ní bešamelovou omáčku s vínem a ohřejeme ji. Pomalu za mírného ohně přidáváme do mísy sýr a nesustále obsah mícháme. Sýr se bude postupně rozpouštět. Podáváme ideálně k čerstvému bílému pečivu, které v omáčce namáčíme. |