Jednoduchý recept

Lepkavá rýže osmažená

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44423

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
250 g Lepkavá rýže
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
1 plátek Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 377kJ
5% Sacharidy 18 g
2% Tuky 1 g
10% Sodík 202 mg
4% Bílkoviny 2 g

Lepkavá rýže osmažená postup přípravy receptu:

1

Ve velkém množství studené vody opereme rýži a vložíme do cedníku. Přelijeme 1,3 l vařící vody a dáme stranou.

2

Rozpálíme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a zázvor a smažíme 3 minuty dozlatova. Přidáme čínské houby, které jsme namočili předem na 15 minut do teplé vody. Smažíme minutu, přisypeme rýži a přelijeme vodou, aby přesahovala rýži. Promícháme.

3

Pod pokličkou vaříme, dokud se tekutina nevyvaří - cca 20 minut.

4

Vyndáme zázvor, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Poznámka

Rýži namočíme na 8 hodin do vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept