Krůtí prsa s hráškem a kostičkami brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí prsa s hráškem a kostičkami brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
250 g | Hrášek |
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 105,3mg |
Draslík | 883,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 487,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hrášek, Krůtí prsa, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí prsa s hráškem a kostičkami brambor postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a krůtí maso z obou stran zprudka orestujeme. Poté podlijeme horkou vodou, ochutíme solí, pepřem a asi 20min podusíme. |
2 | Mezitím brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu a dusíme doměkka cca 15min. |
3 | Petrželku nasekáme najemno a společně s hráškem přisypeme ke směsi. Krátce podusíme a podáváme. Pokrm dozdobíme nasekanou petrželkou. |