Špízy z kachních prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z kachních prsou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44434 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
700 g | Kachní prsa |
2 ks | Kapie |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 968,9mg |
---|---|
Cholesterol | 134,8mg |
Draslík | 481,1mg |
Vláknina | 192,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kapie, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z kachních prsou postup přípravy receptu:
1 | Vykostěná kachní prsa i s kůží opláchneme pod studenou vodou, osušíme a každý plátek překrojíme. Maso nakrájíme na kousky. |
2 | Papriky rozkrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřince a stopky, nakrájíme na kostičky. |
3 | Na kovové jehly napichujeme střídavě maso a papriku tak, aby tučnější část masa - i s kůží - byla vždy na stejné straně. Osolíme, opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a česnekem. |
4 | Na předehřátém grilu grilujeme špízy 20 minut. |
5 | Poté ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.