Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44435 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová tráva |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
5 ks | Limetka kafrová |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
6 ks | Šalotka |
400 g | Vepřová panenka |
1 ks | Zázvor celý |
Dresink | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
4 kávová lžička | Tamarindová pasta |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Med včelí, Šalotka, Vepřová panenka, Zázvor celý, Cukr třtinový, Limetka, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetka kafrová, Omáčka sójová, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa postup přípravy receptu:
1 | V misce důkladně smícháme sójovou omáčku s medem. Maso nakrájíme podélně na dlouhé silnější proužky nebo na čvrtinky. Vložíme na gril rozpálený na střední teplotu, potřeme medovou směsí a grilujeme 10-15 minut. Mezitím potíráme a obracíme. |
2 | Hotové maso rozložíme na pracovní plochu a přes vlákna nakrájíme na kratší plátky. Ty rozmáčkneme vidličkou, dáme do mísy, přidáme na tenké plátky pokrájenou šalotku, tence nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájené limetkové listy, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. |
3 | Nakonec připravíme dresink. V misce šleháme cukr s rybí omáčkou, šťávou vymačkanou z limetek a tamarindovou pastou smíchanou s troškou horké vody, dokud se cukr nerozpustí. Dresinkem přelijeme masovou směs, důkladně promícháme a podáváme. |
Poznámka
Směs můžeme doplnit např. zelenými fazolemi nebo cukrovým hráškem. Použijeme cca 5 cm velký kousek zázvoru.