Jednoduchý recept

Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44435
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 ks Chilli paprička
1 ks Citronová tráva
1 hrst Koriandr čerstvý
5 ks Limetka kafrová
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
6 ks Šalotka
400 g Vepřová panenka
1 ks Zázvor celý
Dresink
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Limetka
2 polévková lžíce Omáčka rybí
4 kávová lžička Tamarindová pasta
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 818kJ
22% Sacharidy 80 g
5% Tuky 4 g
27% Sodík 535 mg
51% Bílkoviny 29 g

Grilovaná vepřová panenka a la Saeng Wa postup přípravy receptu:

1

V misce důkladně smícháme sójovou omáčku s medem. Maso nakrájíme podélně na dlouhé silnější proužky nebo na čvrtinky. Vložíme na gril rozpálený na střední teplotu, potřeme medovou směsí a grilujeme 10-15 minut. Mezitím potíráme a obracíme.

2

Hotové maso rozložíme na pracovní plochu a přes vlákna nakrájíme na kratší plátky. Ty rozmáčkneme vidličkou, dáme do mísy, přidáme na tenké plátky pokrájenou šalotku, tence nasekanou citronovou trávu, nadrobno nakrájené limetkové listy, nastrouhaný zázvor, nasekanou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať.

3

Nakonec připravíme dresink. V misce šleháme cukr s rybí omáčkou, šťávou vymačkanou z limetek a tamarindovou pastou smíchanou s troškou horké vody, dokud se cukr nerozpustí. Dresinkem přelijeme masovou směs, důkladně promícháme a podáváme.

Poznámka

Směs můžeme doplnit např. zelenými fazolemi nebo cukrovým hráškem. Použijeme cca 5 cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept