Kuře s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s cizrnou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44436 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
200 g | Cizrna |
1000 g | Kuře |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 637,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kuře, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenčí pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Stehna svážeme kuchyňskou nití. |
2 | V horké vodě omyjeme citron, nakrájíme na plátky. Na sítko nasypeme cizrnu, propláchneme pod tekoucí vodou. |
3 | Cibuli oloupeme, krájíme na plátky. Šafrán zvlhčíme dvěma lžícemi vlažné vody, petržel nasekáme. |
4 | Rozpálíme v hrnci olej, kuře opečeme ze všech stran. Poté ho vyndáme. Ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme tymián, cizrnu, petržel, šafrán a drůbeží vývar. Přilijeme rajčatový protlak, promícháme. |
5 | Kuře vložíme do výpeku, cizrnu pokryjeme plátky citronu. Kastrol umístíme do předehřáté trouby, pečeme pod pokličkou 45 minut. Poté sundáme poklici a dopékáme dalších 25 minut. |
6 | Z hrnce vyndáme pečené kuře a zeleninu, vše podáváme na velké předehřáté míse. |
7 | Kuře umístíme doprostřed, ozdobíme plátky citronu a zeleninou. |
Poznámka
Cizrnu namočíme předem do vody na 2 hodiny.