Holoubata s jablečnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata s jablečnou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 44438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Holoubata |
4 ks | Jablka |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Prejt |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 625,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Cukr krupice, Holoubata, Jablka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Prejt, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata s jablečnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat. |
2 | Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut. |
3 | Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme. |
4 | Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.