Recept

Holoubata s jablečnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 44438
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Holoubata
4 ks Jablka
5 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Prejt
2 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
5 polévková lžíce Voda pitná
2 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 899kJ
11% Sacharidy 38 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 626 mg
49% Bílkoviny 28 g

Holoubata s jablečnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Holoubata zbavíme kůže, opláchneme pod vodou, osušíme, nasolíme a opepříme. Do misky vložíme prejt, přidáme citronovou kůru, nasekaný česnek, petržel, promícháme. Tuto nádivku nacpeme do holoubat.

2

Rozpálíme v kastrolu olej a osmažíme holoubata ze všech stran do zlatova. Zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem, nezakryté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 60 minut.

3

Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nasypeme je do kastrůlku s trochou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme 15 minut. Poté je osladíme a rozmačkáme.

4

Upečená holoubata ozdobíme tymiánem a citronovou kůrou. Podáváme s horkou jablečnou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept