Salát s hovězím masem a houbami shitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s hovězím masem a houbami shitake
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44439 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
675 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
225 g | Shiitake houby |
Dresink | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
Příloha | |
1 ks | Okurka salátová |
175 g | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát římský |
3 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 743,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Shiitake houby, Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Limetka, Omáčka rybí, Okurka salátová, Salát římský, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s hovězím masem a houbami shitake postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme. |
3 | Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme. |
4 | Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme cca 5 cm velký kousek okurky.