Recept

Salát s hovězím masem a houbami shitake

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 44439
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 ks Chilli paprička
675 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej olivový
225 g Shiitake houby
Dresink
2 stroužek Česnek
3 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
1 polévková lžíce Omáčka rybí
Příloha
1 ks Okurka salátová
175 g Rajčata Cherry
1 ks Salát římský
3 polévková lžíce Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 408kJ
5% Sacharidy 19 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 234 mg
74% Bílkoviny 42 g

Salát s hovězím masem a houbami shitake postup přípravy receptu:

1

Maso dáme na gril rozpálený na střední teplotu a opékáme cca 2-4 minuty po každé straně. Po vyjmutí necháme cca 15 minut vychladnout. Poté špalek masa nakrájíme na co nejtenčí plátky a vložíme do mísy.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme na plátky nakrájené chilli papričky bez semínek a pokrájené klobouky hub. Za občasného míchání restujeme cca 5 minut, odstavíme, vložíme maso a v osmažené směsi plátky důkladně obalíme.

3

Na dresink nakrájíme nadrobno jarní cibulku, v misce ji smícháme s nasekaným česnekem, šťávou vymačkanou z limetky, rybí omáčkou, cukrem a pokrájenou koriandrovou natí. Zálivkou přelijeme masovou směs a zlehka promícháme.

4

Lisy salátu natrháme na menší proužky, naaranžujeme je po obvodu servírovací mísy, doplníme rozpůlenými cherry rajčátky a plátky okurky. Doprostřed dáme masovou směs, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme cca 5 cm velký kousek okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept