Basilejský toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Basilejský toast
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4444 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 421,2mg |
Draslík | 61,9mg |
Vláknina | 680,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Basilejský toast postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky opečeme na části másla. Na zbylém másle posudíme nastrouhanou cibuli se žloutky a solí. |
2 | Na plátky veky dáme střídavě směs cibule a žloutků, překryjeme plátkem sýru a vrstvu ještě jednou opakujeme. |
3 | Zapečeme v horké troubě. |
Poznámka
Použijeme plátkový sýr.