Recept

Kuřecí prsa à la fontaine

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44440
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
1,5 kg Kuřecí prsa
500 g Listové těsto
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
3 plátek Šunka dušená
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
10% Sacharidy 37 g
46% Tuky 35 g
22% Sodík 440 mg
110% Bílkoviny 62 g

Kuřecí prsa à la fontaine postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli, petrželovou nať a tymián nakrájíme nadrobno (několik snítek tymiánu i petržele ponecháme stranou vcelku na ozdobu), 2 rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, oloupeme je, nakrájíme na malé kostičky, menší žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Kuřecí prsa pokrájíme na menší řízečky, naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Na pánvi s vyšším okrajem a silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém maso po obou stranách orestujeme do zlatova. Opečené řízky vyjmeme a místo nich do pánve dáme petržel a cibuli. Restujeme, dokud cibule nezesklovatí, pak přidáme nakrájená rajčata a žampiony. Za stálého míchání pokračujeme v restování až do úplného vyvaření veškeré šťávy. Směs dochutíme solí a pepřem, odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout.

3

Rozmrazené listové těsto rozválíme na obdélník o rozměrech přibližně 30 x 35 cm. Na ten rozložíme plátky šunky, žampionovou směs i kuřecí řízečky a pevně srolujeme. Konce závinu pevně přitlačíme k sobě.

4

Na plech dáme pečicí papír, na který opatrně položíme závin, potřený rozšlehým vejcem.

5

Troubu předehřejeme na 220°C, plech se závinem vložíme a pečeme cca 30 minut, dokud závin nezíská zlatohnědou barvu.

6

Nakrájíme na kousky, ozdobíme nakrájenými rajčaty, listovým salátem a snítkami koření.

Poznámka

Můžeme podávat studené i teplé. Petrželovou nať lze nahradit bazalkou nebo čerstvým koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept