Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44441 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 ks | Limetka kafrová |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 kávová lžička | Máta |
450 g | Mleté kuřecí maso |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Rýže loupaná |
1 hrst | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 97,9mg |
Draslík | 790,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Máta, Omáčka rybí, Rýže loupaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetka kafrová, Mleté kuřecí maso, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy. |
2 | Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr. |
3 | Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme. |
Poznámka
Rýži připravíme tak, že ji nasucho opražíme na pánvi dozlatova a v hmoždíři rozdrtíme na prášek.