Zdravý recept

Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44441
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

4 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 ks Limetka kafrová
4 polévková lžíce Limetková šťáva
1 kávová lžička Máta
450 g Mleté kuřecí maso
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 polévková lžíce Rýže loupaná
1 hrst Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
6% Sacharidy 22 g
21% Tuky 16 g
36% Sodík 713 mg
58% Bílkoviny 33 g

Salát á la Chiang Mai s mletým kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Větší teflonovou pánev nasucho rozehřejeme. Vložíme kuřecí maso a navlhčíme trochou vody. Na středním ohni restujeme za stálého míchání cca 7-10 minut. Pánev odstavíme a slijeme přebytečný tuk. Maso přemístíme do mísy.

2

Z citronové trávy odkrojíme cca 5 cm spodní části stonku, lodyhu nadrobno nakrájíme a přidáme k masu. Vmícháme nasekané limetové listy, limetkovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, rybí omáčku, rozemletou praženou rýži, pokrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr.

3

Hotový salát dozdobíme listy salátu, lístky máty a podáváme.

Poznámka

Rýži připravíme tak, že ji nasucho opražíme na pánvi dozlatova a v hmoždíři rozdrtíme na prášek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept