Kávový dezert - koktejl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 2 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávový dezert - koktejl
Celkový čas: | 2 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44444 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
5 cl | Likér čokoládový |
3 cl | Sirup Monin - mátový |
1 dl | Vodka |
Na krustu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
20 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Káva instantní |
2 dl | Ledová tříšť |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 108,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vodka, Citrony, Cukr krupice, Káva instantní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér čokoládový, Sirup Monin - mátový, Ledová tříšť mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kávový dezert - koktejl postup přípravy receptu:
1 | Příprava krusty: na talířek nasypeme cukr, citron rozkrojíme na poloviny. Vezmeme dvě vychlazené vysoké sektové skleničky, povrch každé z nich potřeme citronovou kůrou, potom ponoříme horní hranu sklenky do cukru a postavíme je vedle sebe na pracovní plochu. |
2 | Šejkr naplníme do 1/3 ledovou drtí, tu posypeme instantní kávou, přilijeme mátový sirup, kávový likér a nakonec vodku. Uzavřeme a energicky promícháme. Opatrně otevřeme šejkr, koktej přecedíme do připravených skleniček a podáváme. |
Poznámka
Tento koktejl nám nahradí dezert, ale také ho můžeme podávat spolu se sladkým, chuťově podobným dezertem. Do sklenek ozdobených krustou nikdy nevkládáme brčko.