Pikantní thajský salát s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní thajský salát s hovězím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 44446 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 ks | Citronová tráva |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 ks | Limetka |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Limetka, Okurka salátová, Omáčka rybí, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní thajský salát s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout. |
2 | Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy. |
Poznámka
Salát podáváme vlažný nebo vychlazený. Dozdobíme lístky hořčice, řeřichy a podáváme.