Jednoduchý recept

Pikantní thajský salát s hovězím masem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44446
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 ks Limetka
0,5 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
7% Sacharidy 27 g
28% Tuky 21 g
10% Sodík 198 mg
51% Bílkoviny 28 g

Pikantní thajský salát s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí plátky osmahneme na pánvi na středním plameni. Krvavý steak připravujeme 4-6 minut, středně propečený 6-8 minut a well done cca 10 minut. Hotové maso necháme 10-15 minut odpočinout.

2

Mezitím nakrájíme citronovou trávu nadrobno. (cca 5cm spodní části stonku odstraníme). Cibuli nasekáme, okurku nastrouháme na nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Vychladlé maso pokrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy, přidáme cibuli, okurku, citronovou trávu a jarní cibulku. Směs důkladně promícháme, dochutíme rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limetek. Poté přidáme nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a vše přemístíme do servírovací mísy.

Poznámka

Salát podáváme vlažný nebo vychlazený. Dozdobíme lístky hořčice, řeřichy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept