Recept

Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 44448
Kategorie: Maso

Ingredience

45 ml Brandy
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrozinky
800 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
125 ml Víno bílé
225 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 018kJ
1% Sacharidy 3 g
175% Tuky 131 g
16% Sodík 315 mg
56% Bílkoviny 31 g

Kuřecí řízky s brandy a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích prsou nakrájíme řízky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a vložíme do porcelánové nebo kameninová misky. Dobře je k sobě přitlačíme, přikryjeme poklicí a dáme do ledničky marinovat minimálně na 1 hodinu.

2

Nadrobno nasekáme tymián (několik větviček si ponecháme na ozdobu).

3

Ve velkém rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kuřecí řízky, posypeme tymiánem a zalijeme marinádou.

4

Restujeme, dokud kuře nezíská ze všech stran zlatavou barvu. Řízky během restování několikrát obrátíme.

5

Přidáme hrozinky, víno a za občasného míchání na mírném ohni dusíme 35-40 minut, dokud kuře není dostatečně měkké.

6

Zakysanou smetanu rozmícháme s koňakem, nalijeme ji na kuře a ještě chvíli zahříváme. Již nevaříme.

7

Ozdobíme větvičkami tymiánu, podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. V čase určeném pro přípravu není uvedená doba potřebná k marinování. Hrozinky můžeme nahradit nakrájenými sušenými meruňkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept