Jednoduchý recept

Filé v rajčatovém protlaku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Filé v rajčatovém protlaku 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44449

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
600 g Filé rybí
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
3% Sacharidy 10 g
18% Tuky 14 g
10% Sodík 200 mg
114% Bílkoviny 64 g

Filé v rajčatovém protlaku postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce filé pokapeme citronovou šťávou a po jedné straně potřeme česnekem utřeným se solí. Na pánvi na rozehřátém oleji porce osmažíme po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Olej z pánve slijeme, do pánve přidáme máslo a přisypeme nasucho opraženou hladkou mouku. Zamícháme, přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl a podlijeme vodou. Chvíli povaříme na hladkou omáčku.

3

Osmažené porce filé upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

4

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Poznámka

Množství vody a rajčatového protlaku upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept