Rokfórový toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rokfórový toast
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4445 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 324kJ
4% Sacharidy 15 g
11% Tuky 8 g
35% Sodík 698 mg
23% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 47,1mg |
Draslík | 128,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rokfórový toast postup přípravy receptu:
1 | Nivu nastrouháme a smícháme s máslem a sardelovou pastou. |
2 | Směs namažeme na plátky veky a vždy dva a dva spojíme. |
3 | Zapečeme na pekáči v troubě. |