Filé se sušenými houbami a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se sušenými houbami a smetanou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Filé rybí |
1 hrst | Houby sušené |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 862,5mg |
---|---|
Cholesterol | 16,7mg |
Draslík | 52,0mg |
Vláknina | 410,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Houby sušené, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se sušenými houbami a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Vyjmeme a urovnáme do olejem vymazané zapékací mísy. |
2 | Předem namočené sušené houby vymačkáme, jemně nasekáme a rozložíme na porce filé. Posypeme nasekanou petrželkou a zakapeme smetanou. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |