Jednoduchý recept

Treska s koprovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Treska s koprovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 44458
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
600 g Treska aljašská
500 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 095kJ
1% Sacharidy 5 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 119 mg
50% Bílkoviny 28 g

Treska s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce.

2

Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat.

3

Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou.

5

Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou.

6

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept