Treska s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 44458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř bílý |
600 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 57,2mg |
Draslík | 820,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej rostlinný, Pepř bílý, Treska aljašská, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Treska s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladničce. |
2 | Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v okyselené vodě. Slijeme a necháme okapat. |
3 | Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme porce tresky po obou stranách doměkka. Vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | V kastrůlku smícháme okurky se zakysanou smetanou a krátce prohřejeme. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou. |
5 | Tresku upravíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou. |
6 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvé bílé pečivo. |