Květák zapečený s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44475 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Cibule |
10 g | Flora light |
100 g | Hlíva ústřičná |
500 g | Květák |
10 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko odtučněné |
5 g | Podravka |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 815,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Podravka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Flora light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Květák vcelku povaříme v osolené vodě 8 minut, scedíme a nakrájíme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hlívu pokrájíme na nudličky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hlívu, orestujeme, podlijeme troškou vody a pár minut dusíme. Květák promícháme s hlívou, posypeme Podravkou, pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj květák s hlívou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 - 12 minut. V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme květák v pekáčku a ještě krátce zapečeme. |
Poznámka
K večeři konzumujeme květák jako samostatný pokrm, k obědu doplníme vařeným bramborem.