Sicilské burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sicilské burgery
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44479 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
4 ks | Bulky toastové |
40 ml | Majonéza |
100 g | Mozzarella |
20 ml | Olej olivový |
100 g | Roketa |
Na placičky | |
---|---|
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
600 g | Hovězí maso mleté |
30 g | Majoránka |
20 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
30 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 454,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 983,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Majonéza, Bazalka, Česnek, Hovězí maso mleté, Majoránka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bulky toastové, Mozzarella, Olej olivový, Roketa, Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sicilské burgery postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, necháme vychladnout. |
2 | Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, nasekané olivy, sůl, pepř, bylinky, nasekaná rajčata, parmezán. Směs důkladně promícháme, vytvoříme 8 placiček, které rozložíme na tác a necháme chvíli uležet v chladnu. |
3 | Poté je potřeme olejem a grilujeme 5 minut z každé strany. Posledních pár minut přidáme i rozpůlené toastové žemle. Každou půlku potřeme majonézou, vložíme pár listů rokety, ogrilovanou placičku, plátek mozzarelly ozdobený bazalkou a zakryjeme druhou půlkou namazanou majonézou. Propíchneme koktejlovým párátkem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.