Recept

Likér ze zázvoru a jablek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 44487

Ingredience

50 g Cukr hroznový (glukóza)
0,5 l Pivo Guinness
100 ml Sirup cukrový
250 ml Vodka
50 g Zázvor celý
700 ml Šťáva jablečná 100%

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 536kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 5 mg
1% Bílkoviny 0 g

Likér ze zázvoru a jablek postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nejdříve jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy dáme do nerezového hrnce, zahřejeme na 75 °C a zázvor rozmixujeme. Přimícháme kvasnicové pivo (např. Edelweiss), teplotu udržujeme asi 15 minut. Pomalu směs necháme vychladnout na 40 °C, pak přidáme pektolytický enzym (1–2 ml/litr). Horkou směs po 15 minutách prolisujeme přes nylonový sáček. Pak směs necháme zchladit. Směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr.

2

Smícháme 600 ml získaného jablečno-zázvorového extraktu s 250 ml vysokoprocentní vodky, 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy.

3

Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Poznámka

K výrobě domácího likéru potřebujeme nylonový sáček pro ruční lisování, nerezový hrnec, tyčový mixér, domácí váhy a odměrný válec se stupnicí. Obsah alkoholu 18-20% objemových jednotek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept