Punč z černého piva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč z černého piva
Punč z černého piva
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44489 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,6 l | Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 27,3mg |
Vláknina | 138,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový oříšek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Pivo tmavé 12% 4,0% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Punč z černého piva postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce rozklepneme celé vejce, přisypeme vanilkový a krupicový cukr, hrnec postavíme na sporák, za stálého míchání šleháme vejce s cukrem, přiléváme pivo. Když se nápoj blíží k bodu varu, hrnec ihned stáhneme z ohně, povrch posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, zamícháme. |
2 | Horký nápoj naléváme do vhodných sklenek, anebo hrníčků, které mají ucho, horké podáváme. |
Poznámka
Při připravě tohoto nápoje musíme sledovat proces zahřívaní. V žádném případě se nesmí začít vařit.