Zelenina dušená s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina dušená s kysaným zelím
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44490 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej olivový |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
80 g | Rajčata |
4 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 473,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina dušená s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na kolečka, celer na nudličky. Rajče spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, zpěníme, přidáme všechnu zeleninu, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme. Podlijeme zeleninovým vývarem z kostky, dusíme 7 - 8 minut, přidáme scezené zelí a dodusíme. |
Poznámka
Podáváme teplé, lze použít i jako přílohu.