Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44492 |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
0,5 ks | Petržel - nať |
4 špetka | Sůl |
200 g | Sýr smetanový tavený 45% |
400 g | Tagliatelle |
500 g | Telecí plec |
50 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 435,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45%, Tagliatelle, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mrkev, očistíme a omyjeme a škrabkou na brambory nastrouháme na tenké dlouhé plátky. Telecí řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie. |
2 | Opláchneme petrželku a otřepeme do sucha. Nasekáme ji najemno a silnější konce stonků odstraníme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus. |
3 | Mezitím ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Do pánve dáme telecí řízky, krátce je opečeme dozlatova (z každé strany 1 minutu), přendáme na předehřátý talíř, osolíme a přikryjeme alobalem. Do pánve s výpekem nalijeme bílé víno (Vermut) a citrónovou šťávu, zamícháme a přivedeme k varu. Asi 2 minuty povaříme, vmícháme 150g sýra, přidáme cukr a ochutíme solí a pepřem. Pánev sundáme ze sporáku a několikrát v ní obrátíme řízky, aby se dostatečně prohřály. 1 minutu před koncem vaření těstovin přidáme do hrnce plátky mrkve. Vše slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce, osolíme a vmícháme zbylý sýr. |
4 | Těstoviny a telecí řízek rozdělíme na talíře nebo do misek, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Pro speciální aroma omáčky přidáme před koncem vaření špetku strouhané citrónové kůry chemicky neošetřené. Lombardská kuchyně: Název piccata se používá pro malé opečené kousky masa, ryby nebo zeleniny. Tagliatelle: Dlouhé, ploché těstovinové nudle. Typické pro italskou kuchyni.