Burger s řepou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burger s řepou a křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44493 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bulky toastové |
60 g | Červená řepa |
20 g | Křenová pasta - Krenex |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Roketa |
5 g | Sůl |
120 g | Zakysaná smetana |
Na placky | |
---|---|
30 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
600 g | Hovězí maso mleté |
30 g | Majoránka |
20 ml | Olej olivový |
30 g | Oregano čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
7 g | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 120,3mg |
Draslík | 937,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Sůl, Zakysaná smetana, Bazalka, Česnek, Hovězí maso mleté, Majoránka, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bulky toastové, Křenová pasta - Krenex, Pepř černý mletý, Roketa, Cibule červená, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burger s řepou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, nasekanou nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy vložíme mleté hovězí maso, směs cibule a česneku, parmezán, rozsekaná rajčata, bylinky, pepř a sůl, dokonale promícháme, vytvoříme placičky. Potřeme je olejem a grilujeme 7 minut z každé strany. Na grilu nahřejeme i rozpůlenou malou bagetu. |
2 | V misce smícháme křenovou pastu a zakysanou smetanu se solí a pepřem, červenou řepu nakrájíme na slabé plátky. Půlku bagety natřeme slabě majonézou, vložíme ogrilovanou placku, listy rokety a plátky řepy. Završíme křenovou smetanou a zakryjeme druhou půlkou bagety. |
Poznámka
Podáváme teplé.