Mangové čatní bez cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mangové čatní bez cibule
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 44496 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
250 g | Cukr krystal |
0,5 kávová lžička | Fenykl čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
100 g | Kumkvát |
2 ks | Mango |
0,3 l | Ocet jablečný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 337g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 155,1mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Fenykl čerstvý, Kardamom, Kumkvát, Mango, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Mangové čatní bez cibule postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme mango, oddělíme dužinu od pecky a nakrájíme na kostičky. Omyjeme kumkvaty, nakrájíme na kolečka a odstraníme semena. |
2 | Ovoce dáme do hrnce, zalijeme 1/4l jablečného octa a při střední teplotě vaříme asi 10 minut. Občas zamícháme. Přidáme cukr, sůl, kardamom a fenykl. Při střední teplotě a za časného míchání vaříme 40-50minut, dokud čatní dostatečně nezhoustne. |
3 | Horké nalijeme do čisté šroubovací sklenice a pevně uzavřeme. |
Poznámka
Kumkvat - Citrusové ovoce připomínající miniaturní pomeranč Z předepsaného množství naplníme 2sklenice (cca 400ml).