Whisky grog - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Whisky grog
Whisky grog
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 44498 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
5 cl | Citronová šťáva |
0,3 ks | Citrony |
10 g | Hřebíček |
40 g | Med včelí |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
3 dl | Voda pitná |
1 dl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 122,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá, Voda pitná, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Whisky grog postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vylijeme whisky, přidáme med, hřebíček, přisypeme skořici, vložíme citron, vše zalijeme vodou a na mírném ohni necháme mírně svařit. |
2 | Hotový nápoj stáhneme z ohně, vyndáme z něj hřebíček, horký nápoj rozlijeme do dvou nahřátých silnostěnných sklenic. |
Poznámka
Na přípravu horkých nápojů používáme čerstvou studenou vodu, nikdy ne z teplého kohoutku. Ta jetotiž z bojleru a při vaření by způsobovala zákal nápojů.