Okurkový salát s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44499 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
120 g | Cibule - nať |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
120 g | Majonéza |
400 g | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na vejce | |
---|---|
4 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
Na maso | |
200 g | Kuřecí prsa |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 277,3mg |
Draslík | 491,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Kopr čerstvý, Majonéza, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s masem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa vložíme do vroucí vody, uvaříme do měkka. Okurky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať a bylinky nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a rozkrájíme na nudličky. |
2 | Uvařené kuřecí maso pokrájíme na nudličky, v míse smícháme s okurkami, vejci, bylinkami, osolíme, vmícháme majonézu a necháme v chladničce pod fólií uležet. |
Poznámka
Podáváme studené.