Thajské kari burgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské kari burgery
Thajské kari burgery
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 44501 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
10 g | Bazalka |
10 g | Koriandr čerstvý |
10 g | Máta |
50 g | Roketa |
4 ks | Žemle tuková |
Na placky | |
---|---|
1 ks | Cibule |
40 g | Kari pasta |
30 g | Koriandr čerstvý |
500 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
Na satay | |
10 ml | Chilli omáčka |
1,2 dl | Kokosový krém |
30 ml | Limetková šťáva |
60 g | Máslo arašídové |
10 ml | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 777,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Koriandr čerstvý, Máta, Cibule, Koriandr čerstvý, Sůl, Chilli omáčka, Kokosový krém, Limetková šťáva, Máslo arašídové, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Roketa, Žemle tuková, Kari pasta, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské kari burgery postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme nakrájená kuřecí prsa, kari pastu, cibuli, koriandr, sůl a pepř, vše do hladka rozmixujeme. Z hmoty vytvoříme placky, které necháme v lednici 30 minut uležet. |
2 | Zatím na pánev vložíme všechny ingredience na omáčku satay, mírně je povaříme přibližně 2 minuty dokud směs nezhoustne, necháme vychladnout. |
3 | Uleželé placky potřeme olejem, grilujeme 8 minut z každé strany, dokud nejsou propečené. |
4 | Do rozkrojené žemle vložíme masovou placku, listy rokety, pár lístků bazalky, máty a koriandru, přelijeme lžící omáčky satay. |
Poznámka
Servírujeme ještě teplé.