Salát z okurek a hlávkového salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z okurek a hlávkového salátu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 44502 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibule - nať |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
400 g | Okurka salátová |
200 g | Salát hlávkový |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 187,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z okurek a hlávkového salátu postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky, okurky pokrájíme na silnější nudličky, cibulovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Salát a okurky promícháme s cibulovou natí, solí, citronovou šťávou. Vmícháme kysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali cukr, necháme vychladit a podáváme. |
Poznámka
Podáváme studené.