Jednoduchý recept

Hořící punč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44503

Ingredience

0,3 ks Citrony
2 kostka Cukr kostkový
40 g Med včelí
1 dl Rum
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
9% Sacharidy 32 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 8 mg
1% Bílkoviny 0 g

Hořící punč postup přípravy receptu:

1

Červené víno nalijeme do kastrůlku, přidáme med, skořici a pomalu za občasného míchání prohřejeme. Horké víno rozlijeme do dvou silnostěnných sklenek.

2

Do každé sklenky na hladinu položíme plátek citrónu, na něj položíme kostku cukru, který polijeme rumem. Rum zapálíme a punč ihned podáváme. Oheň dohoří a my se můžeme zahřát popíjením lahodného grogu.

Poznámka

Slovo punč znamená v Indii číslovku pět.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept