Hořící punč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořící punč
Hořící punč
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44503 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
0,3 ks | Citrony |
2 kostka | Cukr kostkový |
40 g | Med včelí |
1 dl | Rum |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 227,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Rum, Skořice mletá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořící punč postup přípravy receptu:
1 | Červené víno nalijeme do kastrůlku, přidáme med, skořici a pomalu za občasného míchání prohřejeme. Horké víno rozlijeme do dvou silnostěnných sklenek. |
2 | Do každé sklenky na hladinu položíme plátek citrónu, na něj položíme kostku cukru, který polijeme rumem. Rum zapálíme a punč ihned podáváme. Oheň dohoří a my se můžeme zahřát popíjením lahodného grogu. |
Poznámka
Slovo punč znamená v Indii číslovku pět.