Jednoduchý recept

Polévka ze sterilovaných mušlí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 44507
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

50 g Anglická slanina
4 ks Brambory
1 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
500 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mušle v nálevu
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Tymián sušený
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
7% Sacharidy 26 g
37% Tuky 28 g
71% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Polévka ze sterilovaných mušlí postup přípravy receptu:

1

Mušle scedíme, nálev uchováme a doplníme vodou na objem asi 250ml.

2

Slaninu nakrájíme nadrobno a usmažíme v hrnci dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a část vypečeného tuku slijeme.

3

Do hrnce přilijeme nálev z mušlí, přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, bujón, worcester, tymián a pepř. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 10 minut.

4

Měkké brambory rozmačkáme na kaši. Smetanu a mléko rozšleháme s moukou, vlijeme do polévky a za častého míchání přivedeme k varu.

5

Nakonec přidáme nadrobno nakrájené mušle, povaříme 2 minuty a vsypeme opečenou, rozdrobenou slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept