Jednoduchý recept

Vinný punč s vajíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 44509

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
50 g Med včelí
3 ks Pomerančová kůra
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
1 l Víno bílé
2,5 dl Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 219kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 53 mg
11% Bílkoviny 6 g

Vinný punč s vajíčky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s dvojitým dnem rozklepneme pět vajec, přidáme pět žloutků, dřevěnou vařečkou dobře rozkvedláme, přidáme med, cukr, pomerančovou kůru, zalijeme 0,5 litrem vína a za stálého míchání na slabém ohni povaříme téměř do bodu varu. Potom přilijeme zbylé víno a ještě chvilku prohřejeme. Když víno přichází k bodu varu, zakapeme podle chuti vymačkanou šťávou z citrónu, hned stáhneme punč ze sporáku, zalijeme ho whisky, dobře promícháme.

2

Hotový punč naléváme do nahřátých silnostěnných sklenic a podáváme.

Poznámka

Takto připravený punč má silné účinky a je hodně výživný. Použijeme asi 3 proužky kůry z omytého pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept