Vinný punč s vajíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný punč s vajíčky
Vinný punč s vajíčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 44509 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
50 g | Med včelí |
3 ks | Pomerančová kůra |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
1 l | Víno bílé |
2,5 dl | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 307,8mg |
Draslík | 148,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 369,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Med včelí, Pomerančová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Vinný punč s vajíčky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s dvojitým dnem rozklepneme pět vajec, přidáme pět žloutků, dřevěnou vařečkou dobře rozkvedláme, přidáme med, cukr, pomerančovou kůru, zalijeme 0,5 litrem vína a za stálého míchání na slabém ohni povaříme téměř do bodu varu. Potom přilijeme zbylé víno a ještě chvilku prohřejeme. Když víno přichází k bodu varu, zakapeme podle chuti vymačkanou šťávou z citrónu, hned stáhneme punč ze sporáku, zalijeme ho whisky, dobře promícháme. |
2 | Hotový punč naléváme do nahřátých silnostěnných sklenic a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený punč má silné účinky a je hodně výživný. Použijeme asi 3 proužky kůry z omytého pomeranče.