Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky jemné

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 4451

Ingredience

500 g Brambory vařené
60 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
60 g Pšeničná krupice
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
14% Sacharidy 51 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 261 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bramborové knedlíky jemné postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme se žloutkem a vejcem. Přidáme prolisované brambory promíchané s moukou a krupicí a těsto osolíme. Nakonec přidáme žemli nakrájenou na kostičky.

2

Utvoříme 3 podlouhlé knedlíky a vaříme je 20 minut.

3

Podáváme i jako samostatný pokrm, polité máslem a posypané opraženou strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept