Smetanový salát z okurek a ředkviček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový salát z okurek a ředkviček
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44513 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cibule - nať |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Okurka salátová |
1 ks | Paprika oranžová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 19,5mg |
Draslík | 507,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika oranžová, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový salát z okurek a ředkviček postup přípravy receptu:
1 | Okurky a ředkvičky nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, propláchneme, necháme okapat, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibulovou nať, kopr a petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Mísu vyložíme salátovými listy, poklademe plátky okurek a ředkviček, osolíme, posypeme cibulovou natí, paprikou a přelijeme smetanou. |
Poznámka
Před podáváním můžeme salát posypat bylinkami.