Ryba na špenátovém lůžku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na špenátovém lůžku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Koření na ryby |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
300 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 24,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Olej stolní, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pangasius - filety, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na špenátovém lůžku postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazíme a osušíme filety. |
2 | Oddělíme špenátové listy od řapíků a propereme pod vodou. Pokrájíme listy na malé kousky. Ve větším hrnci s osolenou vodou povaříme 4 minuty špenát a slijeme vodu. |
3 | Rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli, přidáme špenát a za stálého míchání 4 minuty podusíme. |
4 | Osolíme, opepříme, přidáme česnek a strouhaný muškátový oříšek. |
5 | V mouce obalíme filety s 1 lžící kořením na ryby a na oleji zprudka opečeme. |